Популярні публікації

четвер, 17 березня 2022 р.

 Знайти спільну мову з кожним: іноземні мови та культурна компетентність

 “As many languages you know, as many times you are a human being.” Czech proverb

Культурна компетентність у глобалізованому світі необхідна кожному. Разом із граматикою та лексикою учні досліджують соціокультурні особливості країни, мову якої вивчають. Важливо, щоб ці знання не були засновані на стереотипах і зацікавили дітей дізнаватись більше про традиції інших країн у старшому віці.

В ефективному вивченні іноземної мови важливу роль відіграє ставлення в родині до інших культур. Батькам потрібно звертати увагу, як вони говорять у присутності дитини, чи вживають зневажливі форми щодо інших національностей або розповідають анекдоти про них.

Навчання іншої культури в курсі іноземної мови допомагає дитині усвідомити, що жодна з них не краща за іншу. Це формує мультикультурну свідомість, яка означає безконфліктне співіснування різних етнічних, релігійних та культурних груп. Учні навчаються прийняття, співіснування, толерантності, поваги до інших.



Пропонуємо до прочитання статтю про мультикультурне виховання дітей:

"MULTICULTURAL EDUCATION: RAISING MULTILINGUAL KIDS IS MORE THAN LANGUAGE LEARNING"

Немає коментарів:

Дописати коментар

  Яку ж мову вивчати? Американську англійську або чисто британську? Відповідь на це питання закладена в меті: для чого вам англійська мова п...