Популярні публікації

субота, 19 березня 2022 р.

                                    Тауерський міст в Лондоні


У самому серці Лондона, над річкою Темзою, знаходиться одна з головних пам’яток Англії і візитна картка міста – Тауерський міст. Спроектований в стилі вікторіанської готики, міст здається ровесником Вестмінстерського абатства, хоча побудований він був лише в кінці 19 століття. Незважаючи на свій відносно молодий вік, він приваблює мільйони туристів з усього світу щорічно. А в декількох кварталах від Tower Bridge знаходиться Біг-Бен, колесо огляду London Eye і інші впізнавані пам’ятки Лондона.

Історія Тауерського моста

У другій половині 19 століття населення Лондона стрімко зростало. Район порту західній частині міста був переповнений. А Лондонський міст не справлявся з навантаженнями. Тому було прийнято рішення про будівництво нового моста. У 1876 році комітет для вирішення ситуації з переправою оголосив конкурс проектів, на якому було представлено понад 50 робіт. Кращим виявився підвісний розвідний міст архітектора Х. Джонса.


На жаль, результат своєї роботи він не побачив, померши через рік після початку будівництва. Його змінив архітектор Джон Вольф-Беррі. Однак на питання, хто побудував Тауерський міст, історики однозначно називають ім’я Хораса Джонса, оскільки авторство ідеї належить йому. Будівництво тривало 8 років. У 1894 році, коли був побудований Тауерський міст, відбулося урочисте відкриття за участю членів королівської сім’ї.


Немає коментарів:

Дописати коментар

  Яку ж мову вивчати? Американську англійську або чисто британську? Відповідь на це питання закладена в меті: для чого вам англійська мова п...